Ob letošnjem slovenskem kulturnem prazniku, smo v naš vrtec v Selcih povabili dedke in babice. Za njih smo pripravili kratek kulturni program, kjer so nastopale vse tri vrtčevske skupine.

Z otroki smo se pred tem že nekaj časa pripravljali na nastop, zato smo komaj čakali, da se predstavimo starim staršem. Najmlajši otroci iz skupine Račke, so se najprej predstavili s pesmico Avto, nato zaigrali z malimi ritmičnimi inštrumentki in zapeli pesmici Kuža Pazi ter Pikapolonica, zarajali  Biba raja in prikazali bibarijo Dežek. Sledil je nastop skupine Ribice. Najprej so zapeli in  zaplesali rajalno igrico Miške in Mačke, deklamirali bans Trije prašički, zapeli pesmico Babica Zima in deklamirali pesmico O Marički in potički. Na koncu so nastopali še najstarejši otroci iz skupine Žabice. Prikazali so bans Pastirček in divji mož, deklamirali pesem Pravljična dežela, zaplesali dve pesmi Sij, sončece sij in Delamo snežaka. Vsi otroci našega vrtca so pogumno nastopali in si za konec prislužili glasen aplavz. Po nastopu smo stare starše povabili, da so skupaj s svojimi vnuki na dveh delavnicah lahko izdelali slovensko zastavo in narisali dr. Franceta Prešerna. Vzgojiteljice smo poskrbele za otroke, katerih stari starši niso prišli. Po končanih delavnicah smo se vsi okrepčali z malico, ki nam jo je v ta namen priskrbel naš kuhar.

Polni lepih vtisov iz druženja z dedki in babicami, smo se od starih staršev poslovili. Nekateri otroci so se po končanem obisku odpravili domov s svojimi starimi starši, ostali pa so ostali v vrtcu. Zagotovo nam bodo vsem ostali lepi spomini na skupno srečanje, ki nam je zelo polepšalo dopoldansko življenje v vrtcu.

Dostopnost