V tednu od 16. 09. – 22. 09. 2022, je potekal evropski teden mobilnosti. Tudi v našem vrtcu smo pripravili različne dejavnosti, preko katerih smo spodbujali gibanje otrok ter  jih spodbujali k spreminjanju potovalnih navad, ki bodo nam in okolju prijaznejše.

Izkoristili smo čudovito vreme ter po skupinah pripravili različne dejavnosti:

  • Otroci iz skupine Mucki so se odpravili na jesenski izlet na Škovine ter se sprehodili v dežnih plaščkih.
  • V skupini Metuljčki so se podali na orientacijsko raziskovanje po mestu. Opazovali so prometno signalizacijo, reševali dane naloge, utrjevali pravilno hojo po pločniku ter pravilno prečkanje ceste.
  • V skupini Petelinčki so v diagram beležili kako so v evropskem tednu mobilnosti prihajali v vrtec, se udeležili varne vožnje s poganjalci ter se skupaj z otroki iz skupine Ptički in Čebelice udeležili »Kekčevega krosa«.
  • Otroci iz skupine Ptički in Čebelice so v tem tednu pripravile enake dejavnosti. Izvedli so kolesarsko dopoldne ter se odpravili na poučni sprehod s policistko Romano Križaj. Skupaj so se odpravili na izlet na Hujsko ter na »Kekčev kros«.

 

Z načrtovanimi dejavnostmi želimo spodbuditi, da bi starši in otroci v vrtec prihajali na čim bolj trajnosten način, kar vključuje hojo, kolesarjenje, uporabo javnega potniškega prometa in druge alternativne oblike mobilnosti ter s tem pripomogli k zmanjšani uporabi avtomobilov, čistejšemu zraku ter večji kakovosti bivanja.  

zapisala: Barbara Tavčar

Dostopnost