»Radovednost je začetek modrosti.«
(Sokrat)

Osrednja tema letošnjega Tedna otroka, ki je potekal od 2. do 8. oktobra, je bila ZAKAJI IN ZATOJI RADOVEDNOSTI. Otroci iz skupin Metuljčki in Petelinčki smo ta teden preživeli nekoliko drugače. Za nami je pester nabor aktivnosti in dejavnosti …

V Teden otroka smo vstopili že s četrtkom pred njim, in sicer z jesenskim piknikom na velikem vrtu. V kuhinji so nam spekli slasten krompirček z zelenjavo, dopoldne pa smo si skrajšali z igro in rajanjem ob glasbi.

V ponedeljek se je skupina Metuljčki družila in igrala z otroki iz skupin Mucki in Pikapolonice, skupina Petelinčki pa je izkoristila lepo vreme in na vrtu pri hiši ustvarjala velike milne mehurčke.

Preizkusili smo se tudi v kondiciji in tekli jesenski kros. Otroci so na razgibani progi pokazali veliko tekaške energije in le tega uspešno pretekli. Za svojo udeležbo so prejeli tudi medalje.

V vrtcu smo v tem tednu otrokom pričarali vzdušje tudi čisto pravega kino dogodka. Ogledali smo si risanko z naslovom Ledena doba.

Bolj kot smo se bližali koncu tedna, bolj je vse skupaj postajalo zanimivo. Z otroki smo izpeljali še delavnici s čutili – s tipanjem smo prepoznavali posamezne vrste sadja in zelenjave, spomin otrok preizkušali z zvočno tombolo, prikazali pa smo še eksperiment »lava lučka« in naredili vulkan.

 Zadnji dan, za otroke najbolj težko pričakovan dan, smo imeli seveda igralni dan. Prosto igro so si otroci popestrili s svojimi najljubšimi igračami, ki so jih prinesli od doma. Za nami je bil res en razigran in super dan, seveda tudi teden.

Kaj vse smo počeli in kako smo se ob tem imeli, pa več na spodnjih fotografijah.

Dostopnost