V okviru projekta Ne zavrzi oblek, ohrani planet! v naši skupini iščemo načine za ponovno uporabo starih oblačil. Projekt smo pričeli tako, da je vsak otrok od doma prinesel svoje oblačilo, ki bi ga drugače vrgel v smeti. Potem smo razmišljali, kaj bi lahko iz njih izdelali.

Prve ideje so bile, da lahko naredimo okraske, igračke, ročne lutke, šotor in krpe. Narisali smo jih na plakat, ki ga smo potem dopolnjevali, saj so se nam porajale nove in nove ideje. Tako smo do sedaj stara oblačila uporabili za izdelavo okraskov, lutk, kep, slikovnih ugank, skrivnostne škatle, kitk, preproge, skupinskega kolaža, šotora, lovilcev sanj, ptičkov in didaktične igrače Vrana in črvi. V vrtec smo nosili tudi strgane dežnike, iz njih nam je prostovoljka šivala vrečke. Na srečo nam ostaja še par mesecev, saj vse ideje s plakata še niso realizirane…

Lahko pa že sedaj povemo, da smo nad projektom navdušeni. Uživali smo ob iskanju novih idej in ob iskanju načinov uresničevanja teh idej. Velik del tega so prevzeli otroci, saj sva želeli, da skozi lastno izkušnjo spoznajo, da lahko vsak od nas pripomore k zmanjševanju odpadkov.