V sredo, 13. 12. 2023, so nas obiskale upokojenke, članice plesne skupine Čipka, ki delujejo pod okriljem KUD-a France Koblar. Ker smo želeli, da bi bilo naše druženje kar se da prijetno, smo se na njihov prihod z otroki pripravljali že dan pred njihovim prihodom. Spekli smo jogurtovo pecivo. Pri peki so otroci sodelovali z največjim veseljem.

Komaj smo čakali naslednji dan. Najprej smo mi izvedli kratek nastop za dobrodošlico plesni skupini ter jim ob spremljavi kitare zapeli pesem Pikapolonica (M. Voglar), nato pa si z navdušenjem ogledali  vse točke, ki so jih za nas pripravile plesalke. Prvič smo se srečali tudi z orglicami, na katere nam je ena izmed plesalk najprej zaigrala dve otroški pesmi, nato pa so zaplesale štiri različne plese. Ob ogledu smo tako uživali, da so tudi nas »zasrbele pete«… povabile so nas zraven in skupaj smo zaplesali še en ples.

Z druženjem še nismo zaključili, saj smo jih povabili tudi na čajanko v našo igralnico, kjer smo ob toplem čaju, odličnem jogurtovem pecivu ter čarobnem vzdušju, mirno pokramljali. Za prijeten zaključek našega druženja, pa smo jih povabili še v igro z našimi igračami ter se nato od njih poslovili z majhno zahvalo in mislijo….mogoče se pa snidemo še kdaj.

  

                                                                                                                                    vzgojiteljica Alenka Gajgar 

Dostopnost