Kdo je pravi prijatelj?

Otroci pravijo, da je pravi prijatelj tisti, ki se s tabo igra, ti ne nagaja, ne podira kock in ti rad priskoči na pomoč.

V mesecu oktobru smo se v naši skupini pogovarjali o prijateljstvu. 

V ta namen smo izvedli različne dejavnosti, ob katerih smo spoznavali pomen prijateljstva in krepili prijateljske vezi:

  • igrali smo se igre zaupanja in sodelovanja,
  • izdelali smo odejo prijateljstva, na kateri se radi igramo,
  • izdelali smo dežnik prijateljstva,
  • krepili medsebojne prijateljske vezi,
  • brali pravljice o prijateljstvu ter
  • se družili s sovrstniki iz drugih skupin.

Ob branju knjig nam je bila še posebej všeč knjiga Pod medvedovim dežnikom. Otroci so izrazili željo, da pravljico lutkovno uprizorimo. Razdelili smo se v dve skupini, ki sta vsaka zase načrtovali svojo predstavo. Med načrtovanjem so otroci prisluhnili idejam svojih sovrstnikov ter se med seboj dogovarjali in usklajevali. Svoje idejo so beležili na dva velika plakata, ki sta bila razstavljena v igralnici. Kar veliko časa smo potrebovali, da smo pripravili vsa potrebna sredstva ter izdelali lutke in ostale rekvizite, s katerimi smo nato pravljico uprizorili. 

Ker pa v naši skupini radi vzdržujemo prijateljske odnose z ostalimi sovrstniki iz našega vrtca, smo se družili tudi z otroki iz drugih skupin. S kombijem smo se odpravili na izlet v vrtec v Dražgoše in se igrali z otroki iz skupine Srnice, pri igri v naši igralnici so se nam pridružili otroci iz skupin Pikapolonice in Mucki, na koncu pa smo obiskali še otroke iz skupine Veverice. Slednje smo za zaključek povabili na obisk in jim zaigrali lutkovno igrico Pod medvedovim dežnikom.

Verjemite nam, da so bili prav vsi navdušeni, tako gledalci kot nastopajoči.

zapisala: Barbara Tavčar