Kar nekaj časa je že minilo, odkar smo se vam zadnjič oglasili. Marsikdo težko verjame, kako smo v zadnjih mesecih napredovali. V naši skupini radi raziskujemo, postajamo samostojni in krepimo prijateljske odnose z otroki iz skupin Miške in Zajčki.

Vse skupaj se je začelo že meseca decembra, ko smo se z otroki iz drugih skupin pogosto skupaj igrali, telovadili, plesali, peli, ustvarjali, … V prijetni družbi smo preživeli čudovit praznični mesec.

Novoletni prazniki so kaj hitro minili in vrnili smo se v vrtec. V mesecu januarju smo ob ruski ljudski pravljici Rokavička  spoznavali zimska oblačila, se urili v oblačenju le-teh, prepoznavali lastna oblačila, razvrščali rokavičke in kape, ″oblačili″ človeške figure na listu, ustvarjali s prstnimi barvami in se igrali z lutkami. S kamišibajem smo si pravljico Rokavička tudi ogledali.

Še sreča, da nam je zima pred kratkim nasula snega, saj smo tako dobili priložnost, da ga spoznamo. Najprej smo ga spoznavali v igralnici. Prav nič nam ni bil všeč, saj je bil na dotik mrzel. Z njim smo se začeli igrati šele, ko sta nam vzgojiteljici ponudili plastične posodice in žlice. Kmalu smo se tudi opogumili in ga polizali in hitro ugotovili, da ni prav nič okusen. Kasneje smo se odpravili na mali vrt in se s snegom celo igrali.

Veliko časa pa smo namenili tudi krepitvi samostojnosti. Naučili smo se zavihati rokave, si sezuti copatke, umiti roke, si nadeti kape, prepoznati in poiskati svoje stvari, se prijeti za roke, pospraviti svoje igrače in zaspati brez dude.   

Sedaj pa komaj čakamo pomladne dni, ko se bomo odpravili na prve sprehode in ob tem spoznavali, kako sonce veselo prebuja naravo, opazovali bomo prve pomladanske cvetlice, kako na drevesih poganjajo prvi listi, poslušali ptičje petje,…

Dostopnost