December je mesec praznične čarobnosti, in tudi v Račkah smo ga obeležili na poseben način. Otroci so z navdušenjem sodelovali pri različnih dejavnostih, ki so vključevale ustvarjalnost, glasbo, gledališče in veliko smeha.

Na ustvarjalnih delavnicah so se otroci izrazili skozi umetniško ustvarjanje in razvijali svojo domišljijo. Z barvami, bleščicami, lepilom in drugimi ustvarjalnimi pripomočki so ustvarjali unikatne novoletne okraske ter praznične voščilnice. Nastale so prave male mojstrovine, ki so krasile prostore vrtca in tudi domove otrok.

Imeli smo tudi napihljivi grad, ki je postal pravi raj za otroke, kjer so lahko skakali, se igrali in sproščali svojo energijo.

Lotili smo se okraševanja novoletne smreke. Otroci so s svojimi ustvarjalnimi rokicami izdelali pisane okraske, ki so nato krasili smreko v telovadnici vrtca. Svetle lučke, bleščeče kroglice in otroška radovednost so ustvarile pravljično vzdušje, ki je razveseljevalo otroke in vzgojiteljice.

Vrhunec praznovanja je bilo novoletno rajanje, kjer smo se skupaj razveselili obiska harmonikaša Jureta Zajca. Z zvoki harmonike smo ustvarili prijetno vzdušje in nas popeljala v svet glasbenih doživetij.

Gledališki utrip je dodala lutkovna predstava, ki je otroke popeljala v čaroben svet domišljije. Izvirna zgodba o Muci Copatarici in barvite lutke so pritegnile pozornost najmlajših, ki so z zanimanjem spremljali dogajanje na odru.

Za tiste, ki so bolj navdušeni nad petjem, smo pripravili karaoke in ples. Otroci so se preizkusili v petju svojih najljubših pesmi, se pomerili v plesnih korakih in se tako izrazili skozi glasbo ter gibanje. Vzdušje je bilo sproščeno in polno smeha.

Zaključek decembrskega dogajanja pa je bil božični kino. V prijetnem ambientu smo si skupaj ogledali božično pravljico, ki je otroke popeljala v svet čarobnosti prazničnih dni.

Decembrske dejavnosti v vrtcu so tako otroke navdušile in jim prinesle nepozabne trenutke veselja in skupnega druženja. Praznično vzdušje, ki smo ga soustvarjali skupaj, je okrepilo medsebojne vezi med otroki in vzgojitelji, hkrati pa bogatilo njihovo doživljanje prazničnega časa.

Dostopnost