V petek, 15. novembra, smo praznovali tradicionalni slovenski zajtrk. Celoten teden smo v naši skupini namenili pripravam in spoznavanju tega pomembnega dneva, ki poudarja pomen zdrave prehrane in lokalno pridelanih živil. Teden smo začeli z izdelavo namizne dekoracije za naš zajtrk. Otroci so z veseljem ustvarjali in tako prispevali k prijetnemu vzdušju, ki nas je spremljalo na dan praznovanja. Poleg dekoracije smo spoznali tudi bibarijo Panj in izdelali papirnata jabolka, kar je pripomoglo k še bolj barviti in okrašeni mizi. Med tednom smo se tudi razgibali na poligonu, saj so gibalne dejavnosti pomemben del našega programa, ker spodbujajo zdrav življenjski slog in dobro počutje otrok. V petek pa smo vse naše izdelke razstavili in pripravili mizo za zajtrk. Otroci so z navdušenjem opazovali svoje izdelke in ponosno razkazovali svoje delo. Zajtrk je bil sestavljen iz tradicionalnih slovenskih živil, kot so med, maslo, kruh, jabolka in mleko. Po zajtrku pa smo se zavrteli še ob slovenski glasbi, ki je vključevala pesmi, kot so Čebelar (L. Slak), Čebelice (Čuki) in Rom pom pom še ne gremo domov (Avsenik).

Dostopnost