Tako kot vsako leto smo tudi letos vzgojiteljice Vrtca Železniki pripravile predstavo za otroke. Tekom let se je nabralo kar nekaj predstav, ki so si jih otroci z veseljem ogledali . Naštela bom le zadnjih nekaj:

  • Hiška za vse,
  • Ime čarobnega drevesa,
  • Pismo za zobno vilo,
  • Bi se gnetli na tej metli.

Za vsako igrano predstavo se dobro pripravimo. Same izdelamo sceno, kostume in rekvizite ter v popoldanskem času pridno vadimo. Dela ni malo, pa vendar se ves trud poplača, ko vidimo nasmejane obraze otrok.

Ker je mesec december v vrtcu še posebej ″prazničen″, smo tokrat otrokom pripravile predstavo z naslovom ″Pismo za dedka Mraza″. Zgodba pripoveduje o deklici Žani, ki napiše pismo dedku Mrazu in ga odda v poštni nabiralnik. V pismu ga prosi za prav posebno darilo – samoroga. Poštar Matjaž se poda na dolgo pot, na kateri sreča gozdno, cvetlično in vodno vilo. Vodna vila ga usmeri do snežne vile, ki dedka Mraza dobro pozna. Ker pa poštar Matjaž sam ne more na oblak, mu pri tem pomagajo njegovi golobi. Zgodba se srečno konča, ko snežna vila v imenu dedka Mraza dostavi Žani darilo.

Predstavo so si starejši otroci, ki obiskujejo vrtec, ter otroci 1. razreda OŠ Železniki ogledali v Kulturnem domu Železniki.

V istem tednu smo v vrtcu predstavo zaigrale tudi za naše najmlajše in otroke, ki obiskujejo enoti Selca in Dražgoše.

V preteklem letu nas je Območni odbor SVIZ  Škofja Loka prosil, da igrico zaigramo tudi za otroke njihovih članov. Z veseljem smo se odzvale in v ponedeljek, 12. 12. 2022, popoldne pripravile predstavo.

V mesecu februarju bomo igrico Pismo za zobno vilo zaigrale tudi v prostorih Knjižnice Ivana Tavčarja na Češnjici.

V naših glavah pa se že porajajo nove ideje za igrico, ki jo bomo pripravile v pomladnih mesecih.

vzgojiteljica: Barbara Tavčar

Dostopnost