Otroci skupin Čebelice in Ptički smo v januarju obiskali Smučišče Rudno, kjer smo uživali v zimskih radostih. Naslednji dan smo doživetja prikazali v slikah in naredili zemljevid smučišča. Ob tem smo se takole pogovarjali…

ŽIGA: S Tinkaro sva preveč zabremzala in sva se vozila samo po eni smučki. Videl sem ratrak, ki je imel kljuko. ANŽE Š.: Ta kljuka je vitla, da se pripne na drevo in gre lahko dol. Jaz sem se že peljal z ratrakom. VAL: Jaz sem tudi videl ratrak, kako ima široko kiblo in gosenice. Zunaj so bile motorne sani, pa še ene sem videl v šotoru. KATJA: Z Majo sva se zmenile, da bom vsakič sanke jaz porivala, sama se nisem znala sankat. GAL: Anže je zavil do une hiše, poj sva pa obrnila in šla nazaj na velik hrib do žirafe. SERGEJ: Ko sem se sankal, sem šel tako hitro in tako daleč. Sedel sem na motornih saneh in držal balanco. OLJA: Jaz sem sedela zadaj na motornih saneh. Z Valom sva se sankala in zaletela v Leona. NEJC: Videl sem mavrico, ki je šla iz vode, ki je tekla iz une žirafe.  Šlo je tako gor in gor se je vrtelo. LUKA: Videl sem, kako gre iz žirafe sneg in mavrica. LEON: Na smučišču ni bilo nobenega smučarja. Sankal sem se z Nejcem in na kupu je voda tekla na naju iz žirafe. MAJA: Jaz sem pa videla enega smučarja, tam daleč (na polju). LAN: Na motornih saneh se je gor peljal stric. Jaz sem se pa sankal z Neli in sva se zaletela v mrežo. NELI: Z Lanom sva padala in sva se skoraj zaletela v vlečnico. TINKARA: Videla sem, da je šel stric z motornimi sanmi gor. Ko sva se sankala, je Žiga zadriftov. MAŠA: Smo se sankali, pili čaj. Pri lopatkanju sem naredila dva prevala. ANŽE E.: Šel sem se dričat z lopatkami in sem se zapeljal čez en hribček in sem bil čisto bel. LARA: Jaz sem se sankala z Vorancem in sva se zapeljala lih pod žirafo. Tam je sneg padal na naju. VORANC: Pri lopatkah sem čakal v koloni, pa me je Luka porinil dol, da me je fejst nesel. (PTIČKI)

ZOJA: Fajn je bilo, ko sem z Laro delala bazen, pa ko smo se spuščal po bregu. TINKARA: Všeč mi je bilo, ko smo na sankah naredili vlak. ŽIGA: Po ta velikem klancu sem se z lopato spuščal, pa sankal sem se rad. NEJA: Še bi se sankala, z lopatko sem se peljala kar po travi, pa me je prevrnil na tla, da sem bla mokra po glavi. JERCA: Všeč mi je bilo, ko sem se sankala in igrala z lopatami, pa z avtobusom smo se peljali. KRISTINA: Z lopato sem se sankala, pa mi je bilo zelo všeč. VIKTORIJA: Sankali smo se s sankami, samo boljše so mi lopate. ALINA: Sem se sankala, pa z lopatami. NEŽA: Z Urhom sva bila na tistem klančku, pa naju je sneg zasuval. URH: Sankal sem se z lopato, pa tolk me je zasuval v glavo. LARA: Ko smo se sankal, me je na sredin kar obrnil. RUBI: Sankala sem se z Niko, z lopato sem se spustila, pa sem se na koncu dol kar prevrnila. MARUŠA: Z lopato sem se spustila s čisto ta majhnega hribčka. MAJA: Z lopato sem šla na največji hrib, pa me je sneg kar pošprical. Pa na tobogančku je bilo najboljše. JAN: Sankal sem se pa lopatal, všeč mi je bilo, da smo šli z avtobusom tja. LUKA: Videl sem motorne sani, rad bi se peljal z njimi. Z ratrakom sem se že peljal, samo ne tukaj. NIKA: Videla sem ratrak, lepo smo se imel, pa lepo je bilo v avtobusu. Najbolje se je bilo sankat z vzgojiteljico. JAKOB: Lepo smo se imel, pa še kdaj bi šel tja, ker je super. (ČEBELICE)

 

 

 

Dostopnost