V sredo, 9.6.2021, smo v skupini žabic pripravili športno popoldne s starši. Pred vrtcem sva pripravili pet različnih postaj, otroke in starše sva razdelili v pet skupin.

Pri prvi postaji so morali razvrstiti odpadke v pravilen zabojnik, da pa naloga ni bila prelahka so lahko stopali samo po čutnih stopinjah. Druga postaja je bila z stožcev postavljen poligon in pa vozički na katerih je bila pritrjena vrvica, otrok se je usedel na voziček, starš pa ga je peljal skozi poligon, najbolj močni in pogumni so vloge tudi zamenjali.Tretja postaja je bil hokej kjer so bile ekipe razdeljene tako, da so otroci igrali proti staršem. Moram poudariti, da so otroci večkrat slavili zmago. Pri četrti postaji sta bili igri z žogicami. Pri eni igri so poskušali zadeti luknjo v tabli, pri drugi so pa žogo vodili z loparjem tako, da jim žoga ni padla v luknjo. Pri zadnji peti postaji pa so lovili ravnotežje na povezovalnem traku (gurtni) s pomočjo staršev jim je super uspevalo.

Ko so se vse skupine preizkusile na vseh postajah je sledil sladki del popoldneva in sicer sladoled za otroke starši pa so si odžejali s kozarcem soka. Preživeli smo res odlično popoldne tudi vreme nam je bilo naklonjeno in tako zaključili to prav posebno šolsko leto.

Lidija Jelenc