Pa smo na časovni trak dodali drugo zanimivo obdobje. Uf koliko zanimivega smo tudi tu spoznali.

Tokrat nas je iz časovnega stroja prišel pozdravit mamut. Takoj smo ga vzeli za svojega. Poimenovali smo ga kar mamut Mamu. Vsako jutro smo ga objeli, saj je tako zelo mehak in tudi zelo nagajiv.

Naredili smo si pravo jamo, v njo risali s prstnimi barvami, ter se v njej veliko preigrali. Še celo mamuta smo vključili v igro. Včasih nam je celo dovolil, da smo ga lovili, kot pravi praljudje.

Iz pravih živil, smo si naredili naravne barve, kot so jih včasih praljudje, ter risali jamske poslikave. Izdelovali smo si nakit, orožje, orodje, plesali ples Gunga Gunga, imeli gibalni poligon Lov na medveda, spoznavali magnet in lovili ribe, pregledovali knjige o prazgodovini, izvajali jogo prazgodovinskih živali, izdelali pretikanke mamutov in še veliko drugega. Še pri pustnem rajanju, sta se nam namesto Janje in Lidije pridružila dva pračloveka.

Poleg vsega nam je v sklopu projekta Odpadkom dajemo novo življenje, nekega jutra mamut v jutranji krog privlekel veliko vrečo s smetmi, ter nam povedal, da nam je pračlovek prejšnji dan vse nasmetil, on pa je vse pospravil v eno vrečo. Skupaj smo se naučili, kako moramo odpadke pravilno ločevati. Imeli smo dan igre z odpadnim materialom, iskali smo smetnjake po vasi, obiskali so nas celo s komunale Škofja Loka, kjer smo si ogledali delovanje smetarskega tovornjaka.

V sredo, 13. 3. 2024 smo imeli popoldansko druženje s starši in otroki naše skupine. Že nekaj dni prej se je izgubil naš starodavni mamut Mamu. Sumili smo, da nam ga je ugrabil pračlovek. Pa še prav smo imeli, saj so kamere v igralnici posnele pračloveka, pri dejanju ugrabitve. Podali smo se na pot  raznih nalog in skupaj s starši izdelali zanimive in kreativne podobe iz odpadnega materiala, da smo si zaslužili koščke sestavljanke in izvedeli, kje je mamut. Našli smo ga v šolski kuhinji, že v loncu, kjer ga je pračlovek že pripravljal za svoje kosilo. Še dobro, da smo bili glasni in smo ga pregnali. Na koncu smo mamuta s časovnim strojem poslali nazaj v čas pradavnine. Druženje je bilo prijetno in zanimivo. Zaključili smo ga s sproščenim klepetom ob čaju in sladkorni peni za otroke.

Dostopnost