Leto 2018 je za naš vrtec praznično leto, zato smo ga želeli začeti na prav poseben način. Pripravili smo pohod z lučkami, tretji dogodek  v okviru prireditev ob praznovanju 50-letnice vrtca.

Takoj po novoletnih praznikih, 4. januarja, smo se zbrali na parkirišču vrtca, pod našo lepo okrašeno hruško. Otroke so čakale lično izdelane lučke, ki so jih za pohod pripravili že v zadnjih dneh preteklega leta.

Z lučkami v rokah smo se odpravili na krožno pot mimo športnega parka v Dašnico. Del poti smo prehodili pod gozdom v popolni temi, zato je imel pohod še prav poseben čar. Med sprehodom je nekaj lučk žal ugasnilo, vendar smo s sodobno tehnologijo, ki se je nahajala v žepu vsakega odraslega sprehajalca, to težavo zlahka rešili.

Po končanem pohodu pa našega druženja še nismo zaključili. Številčno skupino udeležencev, vseh skupaj nas je bilo okoli 350, smo povabili v jedilnico in spodnje razrede šole, kjer smo jim postregli s toplim čajem in slastnimi palačinkami, ki so jih pripravile naše vzgojiteljice.

Želimo si, da bi nas prijetno vzdušje s katerim smo leto začeli, spremljalo tudi v prihodnje.

Dostopnost