V teh dveh mesecih smo v naši skupini opravili že kar nekaj nalog za Mali Sonček, saj je bila jesen zares lepa in smo imeli lepo vreme. V septembru smo opravili kolesarjenje in vožnjo s poganjalci. Imeli smo celo trening za jesenski kros s šolarji, po koncu pa smo se šli igro Mačke in miši. Ob tem smo se res zabavali.

V tednu otroka smo se družili s šolarji, skupaj smo tekli jesenski kros. Predšolski otroci smo tekli kar s prvošolčki. Najmlajši pa smo tekli do kozolca, tam pa potem navijali za ostale prijatelje. Po koncu smo prejeli medalje in diplome, ter za nagrado še sladoled. Ker na torek ni bilo šolarjev, smo imeli kino dan kar v njihovi učilnici, saj imajo res veliko tablo, kjer smo si pogledali risanko Bikec Ferdinand in si privoščili kokice. V telovadnici in garderobi smo imeli gibalni poligon. Obiskali sta nas smešni čarovnici, ki sta nam pričarali, kar nekaj eksperimentov. Večina se je strinjala, da je bil najboljši eksperiment: Žejne papirnate brisačke, kjer smo iz treh barv, dobili 6 različnih barv. Iz sladkorja smo želeli narediti karamelne lizike, ki pa se nam niso posrečile. Gotovo sta čarovnici nekaj začarali, ker lizike niso najboljše za naše zobe. V petek, so nam ob tednu otroka učiteljice PŠ Dražgoše zaigrale lutkovno predstavo: Zverjasec. Odigrale so jo kar v naši igralnici. Zares smo se zabavali. Po koncu predstave, so nato v vrtcu vsi dobili še sladkorno peno in smo se s šolarji tudi igrali.

Na krasen sončen petek pa smo se odpravili na jesenski izlet, za najmlajše bi lahko rekli, da je bil celo pravi pohod. V gozdu pri Palčku Pohajalčku smo se najprej malo igrali in imeli malico. Nato pa smo kar nekaj časa hodili nazaj do vrtca. Naredili smo pravo » klobaso«. Po koncu izleta smo bili kar utrujeni.

Jesenski začetki so bili krasni, zdaj pa smo že pričeli s potovanjem po preteklosti in so nas že obiskali dinozavri. A o tem pa več drugič…

Dostopnost